Dembell
Motorhome

A világ első szárazföldi jachtja, a jövő lakókamionja

Egy luxus lakókamion formanyelvének kialakítása

kihívás

A formatervezés során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a lakóautó végső megjelenésében semmiképpen se egy teherautóra vagy buszra hasonlítson. A cél egy elegáns, valóban autószerű jármű kialakítása volt úgy, hogy közben a beltérben is hagyjunk elég helyet egy nagyvonalú, élhető lakótér kialakítására.

megoldás

A lakókamion külső formatervét a Dembell csapat hitvallásával, a márkastratégiával és az átgondolt technikai innovációkkal összhangban alakítottuk ki. Kifinomult, időtlen megjelenést terveztünk, ami minden elemében tükrözi a Dembell azon - a lakóautók világában eddig teljesen ismeretlen – felfogását, hogy megteremtse a világ első szárazföldi luxusjachtját

A termékdesign 2022-ben elnyerte a neves Red Dot design díjat.

motorhome fotók: Mosoni Péter
gyártás fotók: Villányi Csaba
látványtervek: Ustory Design Studio

A jövő lakókamionja
A Dembell felső kategóriás lakókamionokat fejleszt a luxus jachtok világából inspirálódó, formabontó design- és mérnöki innovációkkal. A modellekbe - a versenytársaktól eltérően - alapfelszereltségként kerül beépítésre szinte minden elérhető extra.

A lakókamion 12 méter hosszú, 4 méter magas és 2,5 méter széles. Lakrészében a kényelmet egy amerikai konyhás lounge, egy fürdő- és egy hálószoba biztosítja. A belső tér oldalirányban tovább növelhető ún. slide-outok (kicsúsztatható bővítmények) segítségével.
Gentlemen on the road
„A Dembell egy igazi gentleman. Sportos és laza elegancia jellemzi épp úgy, ahogy a golfozókat is: ők sem öltönyben játszanak, mégis a végletekig elegánsak.”
Tudj meg többet a márkaépítési munkánkról:
A jármű oldalán végigfutó jellegzetes, egyfajta védjegyként használt “Dembell-piros” csíkot fontos design- és márkaelemnek szántuk, ami konzekvensen köszön vissza a legkülönbözőbb felületeken. Megjelenítettük például a járművekhez járó, egyedi kiadású Vespa robogó és Smart fényezésén is.
Tervezés kompromisszumok nélkül
A Dembell a termékfejlesztés során a lakókamionok világában teljesen újszerű design filozófiát követ. A designt – beleértve a márkaépítést is – a mérnöki fejlesztéssel egy szinten, holisztikus módon kezeli. Ennek köszönhetően a részletekbe menően minőségi, szofisztikált megjelenés kialakításakor kevés kompromisszumot kellett kötnünk.